ZORBAS - Kalamitsi

ZORBAS - Kalamitsi - ulaz u tavernu ZORBAS - Kalamitsi - pogled na deo sa stolovima na samoj plaži ZORBAS - Kalamitsi - bašta uz plažu ZORBAS - Kalamitsi - orada (tsipura) ZORBAS - Kalamitsi - izuzetna ponuda salata ZORBAS - Kalamitsi - salata Kritiki ZORBAS - Kalamitsi - folklorni program ponedeljkom

ZORBAS - KalamitsiTaverna koju nikako ne bi trebalo zaobići kada je Kalamitsi u pitanju je najnovija taverna u mestu otvorena tek pre dve godine TAVERNA ZORBAS. Nalazi se u ulici uz more i smeštena je između taverni VRAHOS i GIORGAKIS. na uglu ulice koja skreće ka kampu PORTO i kući PARADISE. Taverna raspolaže sa dve bašte, jednom uz sam objekat i drugom na plaži koja je sa puno hlada i sadržajima (ležaljke i suncobrani) na prelepoj plaži Kalamitsija. Bašta na plaži urađena je sa puno detalja koji oplemenjuju ambijent tako da tu možete videti ribarske mreže, sidra pa čak i autentičnu vagu za merenje težine ulova. Vrlo, vrlo lepo ukomponovano u prirodno okruženje kako bojama tako i slikom koja sugeriše autentičnost ove riblje taverme. Na plaži se nalazi i pravi ribarski čamac naravno sa ZORBAS obeležjima. Ono što posebno naglašavam je toalet koji je čist do perfekcije i sa svim modernim aparatima koji obezbežuju vrhunski sanitarni tretman. Uređaj za automatsko doziranje sapuna u obliku pene kada se ruke postave pored IC senzora na dnu. Naravno tu je i aparat za automatsko izbacivanje ubrusa i ponovo bez ikakvog kontakta. Ukratko, sve savršeno!

A kada je kuhinja u pitanju, izbor jela, kvalitet pripremljene hrane tu je zaista nepotrebno trošiti reči. Predlažem da se sami uverite i uživate svim čulima u ovoj izuzetnoj taverni. Izbor jela je velik, a evo tek da nagovestim specijalitete koji su već provereni: SEAFOOD SALAD, CRETA SALAD, SARDELA FILETS (without bouns), CUKINI, TARAMA, CHEESE CROCKET... videćete i sami mnogo bolje, drugačije, originalnije...

Na kraju pomenuo bih i najzaslužnije za postojanje ovog mesta kojem se rado ponovo vraćamo. IOANNIS, vlasnik taverne, čovek sa velikim iskustvom u bavljenu ovim poslom (15 godina imao je tavernu na plaži PYGADAKI kod SYKIE) vrlo vredan i sposoban ali i primeran domaćin i PANOS najodgovornije lice u kuhinji ali i osoba koja će najbolje razumeti vaše želje, a što je mnogo važnije i realizovati ih na vaše sveopšte zadovoljstvo.

Vrhunski kvalitet uz vrlo povoljne cene i domaćinsku atmosferu koja će Kalamitsi u vaša sećanja urezati mnogo kompleksnije. TAVERNA ZORBAS, mesto sa apsolutnom preporukom i najbolja taverna na južnom delu Sitonije po mišljenju sitonijanadlanu!

Pozicija taverne Zorbas na Google mapi