TONIS - Agia Kyriaki

TONIS - Agia Kyriaki - taverna i riblji restoran TONIS - Agia Kyriaki - bašta sa puno zelenila i hlada TONIS - Agia Kyriaki - detalj iznad kamina unutar taverne TONIS - Agia Kyriaki - prilika za opuštanje u izuzetnom ambijentu TONIS - Agia Kyriaki - specijalitet restorana - grilovana cipura TONIS - Agia Kyriaki - velika ponuda salata

TONIS - Agia KyriakiStandardni višegodišnji ritual ekspedicije SITONIJANADLANU je da se poslednjeg dana boravka na Sitoniji bira najbolja plaža i najbolja taverna. Osnovni kriterijumi koji nas vode pri izboru su ukupni doživljaj i intenzitet želje da se na ocenjivano mesto ponovo vratimo. U kategoriji "najbolje taverne Sitonije" TAVERNA TONIS je u više navrata osvajala prvo mesto. Osnovni razlog je naravno kvalitetna hrana koju možete poručiti u ovoj sjajnoj taverni. Sledi prelepi ambijent, kako unutar objekta, tako i u bašti koja je u L formaciji smeštena pod maslinama i sa puno cveća i zelenila. Hlad prvoklasan baš kao i usluga izuzetno prijatnog i ljubaznog osoblja. Savršeno čist toalet, pametni ubrusi i poseban deo za invalide samo upotpunjuju utisak da je ovo mesto osmišljeno sa puno pažnje. A sve to na koordinatama GPS (N40.0447432/E23.8145016)

TAVERNA TONIS je porodična taverna oslonjena na kuću u kojoj domaćini žive tako da ovde možete svratiti u bilo koje doba godine. Taverna radi svih 365 dana i vrlo je popularna među lokalnim Grcima. Sledeći njihov primer kod TONISA konzumiramo uglavnom more u najizvornijem obliku. Od sveže ribe za preporuku su orada (τσιπούρα) i arbuni (mπαρmπούνια) po cenama 45-50evra za kilogram. Naravno imaju i girice (γαύρος) pržene ili u saganaki (σαγανάκι) sosu. Saganaki je vrsta sira pa je sos bele boje, a možete poručiti i crveni saganaki kada se u sos dodaje i paradajz. Lignje (καλαμάρι) imate u verziji pržene (zamrznute) ili grilovane (sveže). Cena za porciju je oko 7evra baš kao i porcija dagnji (μύδια) ili prženog oktopoda (χταπόδι). Škampi (γαρίδα) su 15evra porcija prženi, grilovani ili u saganakiju.

TONIS ima i veliki izbor kvalitetnih kuvanih jela, a svakako treba da probate pasticio, papoutsaki (παπουτσάκη) ili grčku musaku (μουσακάς). Tu su i jela sa pirinčem i paradajzom, špageti i razne vrste mesa (svinjetina, piletina, govedina, ovčetina) po ceni 3-8evra za porciju. Salate su 3evra, a bogata grčka 4,5evra, a posebno preporučujemo special salatu (mix od 7 salata) koju su na naš predlog odskora uvrstili u jelovnik. Po 3,5evra su i sirevi, feta ili tradicionalni kopanisti i ladotiri. I naravno tu su i jela sa roštilja, ražnjići (σουβλάκι), pljeskavica (μπιφτέκι), kobasice (λουκάνικο) sve po 7evra. Koka kola je 1,2evra, a u vaš dobar izbor vina uopšte ne sumnjam. Sve u svemu za nekih 30-tak evra dobićete odličan ručak u prelepom ambijentu TAVERNE TONIS i tako biti potpuno okrepljeni i spremni za nastavak efikasnog obilaska Sitonije

I za kraj spisak plaža u neposrednom okruženju kako bi spojili dva zadovoljstva na najefikasniji način. To su Toroni, Destenika, Tristinika, Aretes, Azapiko, Poseidon, Las bandidas, Likithos, Areti, Panos, Kohi, Marmaras, Paradisos, Castelo, Lagomandra, Elia odnosno plaža Agia Kyriaki na kojoj se ova izuzetna taverna i nalazi.

Pozicija taverne Tonis na Google mapi