PIROFANI - Sarti

PIROFANI - Sarti - taverna i riblji restoran PIROFANI - Sarti - bašta taverne sa puno hlada PIROFANI - Sarti - bašta izdignuta u odnosu na ulicu PIROFANI - Sarti - jelovnik na srpskom jeziku PIROFANI - Sarti - file od belog mesa i horiatiki salata PIROFANI - Sarti - gazda Nikos PIROFANI - Sarti - hrana prepoznatljivog ukusa

PIROFANI - SartiTaverna koja po mnogo čemu odskače od inače raznovrsne ponude taverni u Sartiju je TAVERNA PIROFANI. Osim izuzetno kvalitene kuhinje i vrlo obimnih porcija u ovoj taverni osim standardne ponude može se poručiti i pileća supa sa šargarepom i dosta belog mesa u njoj po ceni od svega 4 evra. Prilika za efikasno okrepljenje nakon obilaska neke od atrakcija Sitonije.

Osim specijaliteta sa roštilja, ribe i morskih plodova u standardnoj ponudi restorana je i veliki broj kuvanih jela. Izdvajamo punjene paprike, musaku, sveži bob za koje se osnovni sastojci pribavljaju iz domaće bašte koju drži tast ljubaznog domaćina Nikosa inače vatrenog navijača PAOK-a i PARTIZANA.

Naravno radi lakšeg odabira jela na raspolaganju gostima je i jelovnik na srpskom kao i preporuka domaćina za jela koja ćete sigurno konzumirati sa posebnim zadovoljstvom.

TAVERNA PIROFANI nalazi se u ulici koja od parkinga (granica Stari/Novi Sarti) vodi ka pešačkoj ulici u blizini nove agencije SITHON TRAVEL, a na uglu sa ulicom u kojoj se nalazi ribarnica. Tavernu ćete vrlo lako prepoznati po cvetnoj bašti izdignute iznad nivoa same ulice tako da i u tom smislu imate savršene uslove za prijatan ručak ili večeru. A možete i slediti koordinate GPS(N40.09489/E23.97868) Nešto skromniji inventar, ali vrlo lepo i skladno ukomponovan u autentični interijer objekta i bašte, transparentne rolo tende u smislu zaštite od vetra, platneni stoljnjaci koji se menjaju čim sednete za sto, kvalitetna, raznovrsna i lepo servirana hrana uz izuzetno povoljne cene čine TAVERNU PIROFANI restoran sa apsolutnom preporukom Sitonijanadlanu u Sartiju. Na samom kraju zahvalnost i veliki pozdrav za gazda NIKOSA.

Pozicija taverne Pirofani na Google mapi