EVROS - Sarti beach

EVROS - Sarti beach - taverna i riblji restoran EVROS - Sarti beach - prijatna bašta sa puno hlada EVROS - Sarti beach - izuzetno prijatna i domaćinska atmosfera EVROS - Sarti beach - bašta uz samu tavernu EVROS - Sarti beach - veliki izbor jela EVROS - Sarti beach - druga bašta preko puta ulice

EVROS - Sarti beachTaverna sa preporukom na lokalitetu Sarti beach je svakako taverna EVROS smeštena u poslednjoj ulici u ovom delu Sartija. Nalazi se u blizini kuća ERIFILI i PANAJOTA, a odmah do kuće IRINI. Mesto gde u izuzetno prijatnom ambijentu i uz kvalitetnu uslugu ljubaznog osoblja možete pronaći veliki izbor kuvanih jela, jela sa roštilja kao i ribe i morskih plodova. Taverna raspolaže sa dve bašte, jednom koja se nalazi na malom uzvišenju u odnosu na ulicu i uz sam objekat taverne i drugom smeštenom preko puta ulice i u njenom nivou. Obe raspolažu sa nastrešnicama koje u kombinaciji sa vinovom lozom ili palminim lišćem prave odličnu hladovinu.

U standardnoj ponudi restorana nalaze se porcije raznih jela sa roštilja (souvlaki, bifteki...) od pilećeg ili svinjskog mesa kao i šnicle pržene ili pohovane po ceni od 6-7evra za porciju. Standardna giros pita je 2,3evra, a možete poručiti i MEGA porcije ražnjića po cenama od 10-12evra. Od sveže ribe za preporuku su orada (τσιπούρα) po ceni od 8,5evra za porciju i arbuni (mπαρmπούνια) po cenama 45evra za kilogram. Naravno imaju i girice (γαύρος) pržene ili u saganaki (σαγανάκι) sosu. Razni prilozi kao i mnogo vrsta sireva ovde možete poručiti po cenama 3-4evra.

EVROS ima i veliki izbor kvalitetnih kuvanih jela, a svakako treba da probate pasticio, papoutsaki (παπουτσάκη) ili grčku musaku (μουσακάς). Tu su i jela sa pirinčem i paradajzom, špageti... Naravno tu su i salate, grčka, tzaziki, tipiti...

Ponuda pića je primerena ovom izuzetno lepom mestu i kvalitetnoj ponudi hrane pa osim razne vrste alkoholnih pića imate i vina, boca od 0,75l košta oko 15evra dok je popularna RETZINA MALAMATINA 2,5evra boca. U ponudi su i piva, a možete popiti i sokove, gazirane ili ne (1,5evra) ili mineralnu vodu (1,2evra). Gostima je na raspolaganju wi-fi internet konekcija.
Pozicija taverne Evros na Google mapi